Newsletter kampanje

7 RAZLOGA ZAŠTO PROFITABILNE TVRTKE ŠALJU NEWSLETTERE

U posljednje vrijeme sve se više priča o newsletterima kao moćnom alatu marketing i content strategije. A kako bi Vam pomogli s odlukom da li je to pravi izbor za Vaše poslovanje istražili smo prednosti newslettera za tvrtku poput Vaše. U nastavku možete pročitati koje prednosti donosi newsletter.

1.POVEŽITE SE SA VAŠIM KUPCIMA

Slanjem tjednog newslettera stvarate odnos s publikom zbog kojeg će te ih zadržati kao vjerne kupce. Newsletter Vam daje mogućnost da upoznate pretplatnike s Vašim brendom i porukom. Zanimljivim i interaktivnim sadržajem privucite potencijalne kupce.

2.PODIGNITE STATUS I UGLED VAŠE TVRTKE

Kada dosljedno isporučujete vrijedne, relevantne informacije u e-mail sandučiće pretplatnika, povećavate povjerenje u Vaš brend i poslovanje. Dobro napisan i informativan newsletter navodi kupce da vjeruju i oslanjaju se na Vašu tvrtku kao izvor znanja, proizvoda i usluga.    

3.PUBLIKA KOJA ŽELI ZNATI O VAMA

Pretplatnika možete privući da se preplate na newsletter putem Vaše stranice kako bi ostvarili pogodnosti i vijesti o Vašem brendu. Ova unaprijed odabrana publika će bolje prihvatiti vaše marketinške poruke od opće publike koju možete pronaći putem društvenih medija ili oglašavanja na tražilicama.

4. NEWSLETTER – MOGUĆNOST VELIKOG PROFITA SA NISKIM RIZIKOM

Jedan od najjednostavnijih razloga zašto je newsletter putem e-pošte tako koristan je pristupačnost. U usporedbi s drugim marketinškim alatima, e-pošta je jedna od najpristupačnijih kanala.

Ovisno o veličini Vaše publike i platformi e-pošte koju koristite, newsletter može biti čak i besplatan, što znači da je jedini povezani trošak vrijeme potrošeno na izradu newslettera.

Ako zatražite uslugu izrade newslettera u Studiju Web Art, to će osloboditi Vaše zaposlenike za važnije zadatke i dobit ćete profesionalni newsletter koji provjereno donosi rezultate.

Dobili ste dovoljno informacija

5. DOSTUPNI PODACI ZA ANALIZU

Istaknuli bi kao jednu od najvećih prednosti Newslettera, pristup analitičkim podacima. Ovi podaci dat će Vam uvid u interese Vaših potencijalnih kupaca zbog čega će te moći planirati bolje Vaše sljedeće marketinške kampanje.

Korištenjem povijesti kupnje i poslovne analitike možete podijeliti listu slanja newslettera na više načina; pošaljite različite verzije newslettera korisnicima na temelju njihovih interesa. Ova će personalizacija potaknuti ponovni promet i prodaju.

6. TEMELJ VAŠE STRATEGIJE SADRŽAJA

Newsletter više nije samo zamjena za druge marketinške strategije, već on nadograđuje i poboljšava drugi sadržaj koji objavljujete. Newsletter pruža ekskluzivne i vrijedne informacije pretplatnicima te Vam daje mogućnost da ih preusmjerite na web stranicu ili web trgovinu.

Ova jednostavna strategija potiče Vaše kupce da se kreću po stranicama i kupuju. Kupci će također proslijediti vaše newslettere, što Vam dodatno pomaže da povećate svoju publiku.

7. POTICANJE AKTIVNOSTI KUPCA

Vaši kupci koriste vaše proizvode i usluge iz mnogo razloga i bit će spremniji za sadržaj koji odražava njihove jedinstvene interese. Newsletter se može prilagoditi na temelju navika i preferencija kupaca kako bi se povećao njihov angažman na Vašoj stranici.

ZAKLJUČAK

Nema poricanja prednosti učinkovitog newslettera. Dobro osmišljen newsletter učinit će vaše poslovanje istaknutim, privući nove potencijalne kupce i povećati prodaju.

Pomozite svojoj tvrtki da privuče više interesa, zadržite taj promet na stranicama i web trgovinama i potaknite kupce da se vraćaju s provjerenim marketinškim alatom koji možete jednostavno isporučiti izravno u njihovu pristiglu poštu.

Studio Web Art će za Vas izraditi profesionalni newsletter koji provjereno donosi rezultate.