7 razloga zašto profitabilne tvrtke šalju newslettere

7 razloga zašto profitabilne tvrtke šalju newslettere

U posljednje se vrijeme sve više govori o newsletterima kao moćnom alatu marketing i content strategije. Kako bismo vam pomogli s odlukom je li to pravi izbor za vaše poslovanje, istražili smo prednosti newslettera za tvrtku poput vaše, o kojima možete pročitati u nastavku.

1. Povežite se sa svojim kupcima

Slanjem tjednog newslettera stvarate odnos s publikom, zahvaljujući čemu ćete ih zadržati kao vjerne kupce. Newsletter vam daje mogućnost da upoznate pretplatnike sa svojim brendom i porukom. Zanimljivim i interaktivnim sadržajem privucite potencijalne kupce.

2. Podignite status i ugled svoje tvrtke

Dosljedno isporučujući vrijedne i relevantne informacije u e-mail sandučiće pretplatnika, povećavate povjerenje u svoj brend i poslovanje. Dobro napisan i informativan newsletter navodi kupce da vjeruju u vašu tvrtku i oslanjaju se na nju kao na izvor znanja, proizvoda i usluga.

3. Publika koja želi znati o vama

Možete privući pretplatnike i navesti korisnike da se preplate na newsletter u sklopu vaše stranice kako bi ostvarili pogodnosti i dobivali vijesti o vašem brendu. Ova unaprijed odabrana publika bolje će prihvatiti vaše marketinške poruke od opće publike koju možete pronaći na društvenim mrežama ili oglašavanjem na tražilicama.

4. Newsletter – mogućnost velikog profita uz nizak rizik

Jedan od najjednostavnijih razloga zašto je newsletter u obliku e-pošte tako koristan jest pristupačnost. U usporedbi s drugim marketinškim alatima, e-pošta je jedan od najpristupačnijih kanala.

Ovisno o veličini vaše publike i o platformi e-pošte koju koristite, newsletter može biti čak i besplatan, što znači da je jedini povezani trošak vrijeme uloženo u izradu newslettera.

Ako zatražite uslugu izrade newslettera u Studiju Web Art, vaši će zaposlenici imati više vremena za važnije zadatke i dobit ćete profesionalni newsletter koji provjereno donosi rezultate.

Dobili ste dovoljno informacija.

Marketing - newsletter

5. Dostupni podaci za analizu

Kao jednu od najvećih prednosti newslettera istaknuli bismo pristup analitičkim podacima. Ovi podaci dat će vam uvid u interese vaših potencijalnih kupaca, zahvaljujući čemu ćete moći bolje planirati svoje sljedeće marketinške kampanje.

Korištenjem povijesti kupnje i poslovne analitike, možete podijeliti listu slanja newslettera na više načina. Pošaljite različite verzije newslettera korisnicima na temelju njihovih interesa. Ova će personalizacija potaknuti ponovni promet i prodaju.

6. Temelj vaše strategije sadržaja

Newsletter više nije samo zamjena za druge marketinške strategije, već nadograđuje i poboljšava drugi sadržaj koji objavljujete. Njime pružate ekskluzivne i vrijedne informacije pretplatnicima te ih preusmjeravate na web stranicu ili web trgovinu.

Ova jednostavna strategija potiče vaše kupce da se kreću po stranicama i kupuju. Korisnici će također proslijediti vaše newslettere, što vam dodatno pomaže da povećate svoju publiku.

7. Poticanje aktivnosti kupca

Vaši kupci koriste vaše proizvode i usluge iz mnogo razloga i bit će spremniji za sadržaj koji odražava njihove jedinstvene interese. Newsletter se može prilagoditi na temelju navika i preferencija kupaca kako bi se povećala njihova aktivnost na vašoj stranici.

Zaključak 

Prednosti učinkovitog newslettera neporecive su. Dobro osmišljen newsletter istaknut će vaše poslovanje, privući nove potencijalne kupce i povećati prodaju.

Pomozite svojoj tvrtki da privuče veći interes, zadržite promet na stranicama i web trgovinama i potaknite kupce da se vraćaju uz pomoć provjerenog marketinškog alata koji možete jednostavno isporučiti izravno u njihovu pristiglu poštu.

Studio Web Art za vas će izraditi profesionalni newsletter koji provjereno donosi rezultate.