Općina Oprtalj

Transparentnost na dlanu

Kako je Općina Oprtalj odgovorila na zakonske zahtjeve?

Prilagodba zakonu: novi izazovi za Općinu Oprtalj

Općina Oprtalj, smještena na sjevernom dijelu Istarskog poluotoka, suočila se s novim izazovom kada je uveden zakon o otvorenim podacima koji zahtijeva od općina da omoguće javni pristup svim podacima u strojno čitljivom obliku. Kako bi zadovoljili ove zakonske zahtjeve, Općina je prepoznala potrebu za stvaranjem portala otvorenih podataka, što je bio ključni pokretač za kontaktiranje našeg tima specijaliziranog za izradu web stranica i personalizirana programska rješenja.

Put do informacijske otvorenosti

Prije suradnje s nama, Općina Oprtalj borila se s problemom nedostupnosti otvorenih podataka, što je rezultiralo osjećajem manjka tehničkih mogućnosti koje bi mogle biti dostupne  građanima. Ovaj nedostatak dostupnosti dokumenata i interaktivnosti predstavljao je  i prepreku u razvoju zajednice.

Korak prema digitalnalnom napretku

Suočeno s ovim izazovima, vodstvo Općine Oprtalj donijelo je odlučujući korak ka modernizaciji i funkcionalnijoj digitalnoj distribuciji dokumenata. Odluka o suradnji s našim timom proizašla je iz jasne vizije unapređenja digitalne transparentnosti dostupne građanima, uz pomoć našeg iskustva u izradi web stranica i programiranja.

Prilagođeno rješenje za jedinstvene potrebe

Općina Oprtalj odabrala je naš tim zbog naše sposobnosti da razumijemo specifične potrebe male zajednice i našeg iskustva u kreiranju personaliziranih programskih rješenja. Naš pristup bio je usmjeren na razvoj portala otvorenih podataka koji nije samo informativan već i intuitivan za upotrebu, čime smo omogućili građanima i posjetiteljima jednostavan pristup važnim podacima.

Od ideje do inovacije

Proces transformacije bio je sveobuhvatan, od početne analize potreba do implementacije personaliziranog programskog rješenja. Portal otvorenih podataka razvijen je s ciljem da služi kao centralno mjesto za sve informacije, potičući na taj način veću uključenost građana u lokalne inicijative i pružajući posjetiteljima detaljan uvid u odluke Općine.

Proces transformacije

Od početne analize potreba do implementacije personaliziranog programskog rješenja.

Portal otvorenih podataka.

Centralno mjesto za sve informacije.

Rezultati koji govore:
novo poglavlje za Općinu Oprtalj

Uvođenjem portala otvorenih podataka, Općina Oprtalj ispunila je svoju zakonsku obavezu. Transparentnost, dostupnost informacija i poboljšana komunikacija s građanima i posjetiteljima postali su novi standardi. Portal je postao ključni alat u promicanju kulture otvorenosti i suradnje, omogućavajući svima lak pristup informacijama.

Prilagodba za sve uređaje

Općina Oprtalj

Pružene usluge u sklopu projekta

Izrada web stranica

Personalizirana programska rješenja

Želite li unaprijediti transparentnost i dostupnost informacija na vašim stranicama poput Općine Oprtalj? Naš tim je tu da vam izradi web stranicu i razvije personalizirano programsko rješenje koji će odgovarati vašim specifičnim potrebama. 

Zatražite ponudu danas i krenite prema digitalnoj transformaciji vašeg poslovanja.

Zatražite ponudu danas i krenite prema digitalnoj transformaciji vašeg poslovanja.