Copywriting

Marketing trendovi za 2024. – koje morate znati

Približava nam se 2024. Godina i poslovni svijet se priprema za još jednu produktivnu godinu u domeni marketinga.

Istražili smo za vas digitalne marketinške trendove za 2024., temeljene na stručnim mišljenjima s platformi poput LinkedIn-a, Forbesa i drugih uglednih portala.

Ovi trendovi su  ključ za uspješnost vašeg poslovanja u godini koja obećava inovacije u tehnologiji, mijenjanju potrošačkih navika te napretku marketinških strategija. 

Saznajte kako trendovi mogu unaprijediti vašu marketinšku strategiju i donijeti konkretne rezultate za vaše poslovanje. Dakle, zajedno zaronimo dublje u svijet trendova koji će oblikovati digitalni marketing u godini pred nama.

1.Personalizacija s AI-om

Trend: Upotreba Umjetne Inteligencije (AI) za personalizaciju će rasti. AI će omogućiti stvaranje visoko fokusiranih korisničkih iskustava.

Marketinški stručnjaci sve više će se oslanjati na AI algoritme za analizu ogromnih količina podataka, omogućavajući im stvaranje visoko fokusiranih i personaliziranih korisničkih iskustava.

Ovaj trend očekuje se da će usavršiti marketinške strategije i potaknuti više razine angažmana i konverzije.

Kako primijeniti: Razmislite o personaliziranim e-mail kampanjama i dinamičkim oglasima prilagođenim ponašanju korisnika.

2.Optimizacija za Pretragu Glasom

Trend: Pretraga glasom postaje ključna, naglašavajući upotrebu dugih ključnih riječi i konverzacijskih fraza.

S porastom pametnih zvučnika i pomoćnika, optimizacija sadržaja za pretragu glasom postaje važnija nego ikada. Marketinški stručnjaci će naglašavati korištenje dugih ključnih riječi, konverzacijskih fraza i strukturiranih podataka kako bi osigurali da njihov sadržaj dobro prolazi u rezultatima pretrage glasom. 

Osim toga, oglašavanje aktivirano glasom nastavit će rasti, nudeći marketing stručnjacima nove prilike za interakciju s potrošačima. Ovaj trend ističe važnost prilagodbe promjenama u ponašanju korisnika prilikom pretrage.

Kako primijeniti: Razvijajte sadržaj koji odgovara pitanjima putem pretrage glasom i kreirajte audio oglase prilagođene aktivaciji glasom.

3.Influencer Marketing Evolucija

Trend: Fokus se premješta s makro-influencera na mikro i nano-influencere zbog autentičnosti i relevantnosti.

Autentičnost i relevantnost niše bit će prioritet nad brojem pratitelja. Osim toga, alati za identifikaciju i praćenje influencera pokretanih AI-om optimizirat će proces influencer marketinga, čineći ga više temeljenim na podacima i učinkovitim. 

Ovaj trend prepoznaje moć autentičnih veza i koristi tehnologiju za preciznije partnerstvo s influencerima.

Kako primijeniti: Surađujte s mikro-influencerima koji imaju vjernu publiku i koristite AI alate za identifikaciju relevantnih influencera.

4. Programmatic Oglašavanje

Trend: Programmatic marketing ili Programersko oglašavanje automatizira proces kupnje oglasa, pružajući učinkovitost i personalizaciju.

Spaja se tehnologija i strategija kako bi se automatizirao proces kupnje oglasa, osiguravajući učinkovite i precizne postavke oglasa. 

Programersko oglašavanje nudi učinkovitost, automaciju u stvarnom vremenu i preciznost. Smanjuje pogreške i povećava vrijednost za marketere isporučujući personalizirani sadržaj određenim korisničkim segmentima. 

Jedan primjer programersko oglašavanja je Spotify, koji prilagođava oglase korisnicima na temelju njihovih glazbenih navika i preferencija. Upotreba podataka o ponašanju korisnika dovodi do većih stopa angažmana i smanjenja troškova za 20 posto. 

Bez obzira žele li brendovi provoditi lokalne kampanje ili se širiti globalno, programerske platforme nude fleksibilnost i skalabilnost, prilagođavajući se brzo mijenjajućim dinamikama tržišta.

Kako primijeniti: Istražite programerske platforme za ciljanje specifičnih segmenata publike s personaliziranim sadržajem.

5. Sveprisutna Uloga Umjetne Inteligencije

Trend: Umjetna inteligencija postaje ključna sila u personalizaciji, automatizaciji i optimizaciji marketinških strategija.

Velike industrije poput Amazona, Spotifya i Adoba koriste AI za personalizaciju, automatizaciju, stvaranje sadržaja i optimizaciju proračuna. Primjene AI-a kreću od chatbotova koji nude prilagođene interakcije do prediktivne analitike koja anticipira ponašanje potrošača. 

AI se ističe u svojoj sposobnosti izvlačenja uvida iz ogromnih izvora podataka, pružajući marketing stručnjacima duboko razumijevanje ponašanja, preferencija i nastajućih trendova potrošača. Ovi rafinirani podaci omogućavaju učinkovitije marketinške strategije koje rezoniraju s ciljnom publikom

Kako primijeniti: Razmislite o korištenju AI-powered alata za personalizirane oglase ili kontakta s potrošačima.

U Studiju Web Art svakodnevno istražujemo i primjenjujemo nove trendove kako bi ostvarili najbolje rezultate za Vas.

Kontaktirajte nas na info@studiowebart.eu ili 0915089966 i primijenite ove trendove za Vašu poslovnu strategiju već danas.