BUDUĆNOST ONLINE KUPNJE: 4 TRENDA KOJE MORATE PRIMIJENITI ZA VAŠ WEB SHOP

Dolazak 2020. godine obilježio je rekordni porast u korištenju web trgovina i time pokrenuo trend  prodaje putem interneta. Rast e-trgovine nije promijenio samo način na koji kupci kupuju, već i njihova očekivanja o tome kako brendovi pristupaju korisničkoj službi, personaliziraju komunikaciju i pružaju kupcima izbor. U nastavku smo pripremili za Vas trendove koje morate primijeniti za Vaš web shop kako bi ste ostali u koraku s konkurencijom.


1.POBOLJŠAJTE MARKETINŠKE TAKTIKE POZNAVANJEM VAŠIH KUPACA

Privucite Vaše kupce proučavanjem njihovih obrazaca ponašanja kako bi ste ostvarili najbolje rezultate u prodaji. Na temelju statistike i interesa Vaših kupaca moći ćete im preporučiti proizvode  kao što bi ste to napravili u stvarnoj trgovini. Analiza ponašanja kupaca pomaže Vam pri kreiranju strateških cijena, oglašavanje i unakrsne promocije na individualnoj osnovi i na temelju široko rasprostranjenih trendova. Na primjer, možete prikazivati ​​oglase na društvenim mrežama kada je najveći broj korisnika na mreži, promovirati artikle koji se često kupuju zajedno ili prikazati oglas za određeni artikl koji je kupac prethodno pogledao.

Pri izradu marketinški kampanja za određeni proizvod tim Studio web Art radi analizu tržišta koristeći razne alate  za obradu podataka o klijentima i otkrivanje uvida. Također koristimo podatke za provođenje istraživanja proizvoda, identificirajući koji se artikli prodaju i koliko su kupci spremni platiti. Razvoj proizvoda, uključujući koje nove proizvode prodati i kako ih pozicionirati, također se sve više temelji na podacima.

2.STVORITE  PERSONALIZIRANO ISKUSTVO ONLINE KUPNJE

U svijetu e-trgovine, kupcima je potrebno više personalizirano iskustvo. Potrošači će vjerojatnije kupovati kod brendova koje prepoznaju, pamte i pružaju relevantne ponude i preporuke za proizvode. Zapravo, kada internetske trgovine personaliziraju iskustvo kupovine, mogu doživjeti skok u stopama konverzije prodaje.

U današnjem svijetu umjesto ručne analize sve se više koristi umjetna inteligencija (AI) i tehnologije strojnog učenja za prikupljanje podataka i izradu profila kupaca. Studio Web Art koristi sve AI mogućnosti koji sustavi oglašavanja nude za isporuku personaliziranih preporuka i relevantnog sadržaja, na temelju inteligentnog algoritma za klijente koja radimo kampanju.  Iako AI upravlja velikim dijelom analitičkih procesa, mi kao digitalni studio također primjenjujemo vlastite uvide i razumijevanje ponašanja potrošača kako bi dali preporuke i predvodili stalnu optimizaciju Web trgovine. 

3.PRILAGODITE VAŠ WEB SHOP MOBITELIMA

Ne samo da značajno više korisnika pristupa webu s tableta ili pametnog telefona nego sa stolnog računala, oni to čine s više namjere e-trgovine nego ikad prije. Tijekom prošlogodišnje sezone užurbane blagdanske kupnje, trećina svih kupnji na internetu došla je od korisnika pametnih telefona. Prema svjetskim istraživanjima čak ni Crni petak nije bio imun na mobilnu groznicu, budući da je gotovo 40% prodaje tradicionalnog dana kupnje došlo putem mobilnog uređaja. Na Cyber ​​ponedjeljak 54% posjetitelja došlo je s mobilnih uređaja, dok je oko 33% kupovalo na svojim mobilnim uređajima, što je više od 40% više u posljednjih nekoliko godina.

Činjenica je da je sada statistički puno vjerojatnije da će korisnici e-trgovine komunicirati s vašom web stranicom s pametnog telefona ili tableta nego sa stolnog računala. Naoružani ovim znanjem, vaša je odgovornost stvoriti iskustvo kupnje koje će privući vaše kupce. Mobilni kupci su izbirljivi, i to s pravom. S visokom konkurentskom prirodom industrije e-trgovine, vaši kupci neće oklijevati kupovati od vaše konkurencije čak i ako se pojavi i najmanja glavobolja.

4.KUPNJA NA PLATFORMAMA DRUŠTVENIH MEDIJA PROŠIRUJE IZLOG ONLINE TRGOVINE

Milijarde ljudi svakodnevno koriste platforme društvenih medija. Iako mnoge tvrtke cijene potrebu za snažnom prisutnošću na društvenim medijima u marketinške svrhe, sve ih više vidi te platforme kao učinkovita mjesta za izravnu prodaju.

Više od polovice korisnika Instagrama koristi platformu za pronalaženje proizvoda. Mnogi online kupci traže ideje o tome što kupiti na Instagramu, Facebooku i drugima. Davanje prilike korisnicima društvenih medija da kupuju unutar mreža koje već koriste omogućuje brži i lakši proces kupnje s manje koraka.

Želite prilagoditi Vaš web shop potrebama tržišta,
Studio Web Art će za Vas pri izradi web shopa implementirati ove značajke kako bi ste bili u koraku s konkurencijom.